dilluns, 11 de maig del 2009

L'EMIGRACIÓ

L'EMIGRACIÓ A CATALUNYA
Judit Hernández, Mònica Hidalgo i Miguel Àngel Delgado. 
2n ESO

http://blogs.europapress.es/images/blogs_europapress_es/social/inmigrantes.jpg

 La immigració aquest any ha augmentat gairebé en un milió de persones.

 FACTORS QUE IMPULSEN L’EMIGRACIÓ

Són els motius pels quals la gent marxa del seu lloc de residència.

Les raons que empenyen a les persones a emigrar dels seus països acostumen a ser complexes i diverses i es distingeixen de les causes immediates que precipiten la decisió de deixar el país. Actualment, els països que registren més emigració acostumen a ser els pertanyents al denominat Tercer Món. Alguns d’ells reben una font d’ingressos important de les  que envien els emigrats als seus familiars, els factors solen ser:

 

Atur o feines mal pagades

En l’economia una persona que pot i vol treballar pel salari prevalent del mercat però que no troba feina és considerada una persona desocupada, aturada, o en atur.

 Guerra

La guerra és l’enfrontament entre països,o d’altres organitzacions armades, amb l’ús de violència i d’armes. Encara que des de sempre hi ha hagut enfrontaments entre les col·lectivitats humanes, la guerra oficialment considerada com a tal comença com a si mateixa en els primers imperis orientals, que ja utilitzen cavalleria i armament elaborat.

Manca de drets bàsics

Totes les persones tenim els mateixos drets en la societat, encara que siguin emigrants han de tenir dret a l’educació, a la feina, a la sanitat... tal com nosaltres tenim. La majoria dels països pobres o del Tercer Món tenen aquesta manca de drets i per aquest motiu emigren.

http://analisishectorylili.files.wordpress.com/2007/11/pobreza1.jpg

Fam i pobresa

La gent es mor per malalties perquè mengen poc i tenen malalties perquè no tenen el menjar adequat i no tenen recursos i encara que treballin els paguen molt poc.

Fonamentalisme religiós

Hi ha gent que emigra perquè la gent del seu país tenen moltes creences amb la seva religió i els destrueixen la vida perquè els poden fer mal o portar-los a la presó.

Desacord amb el règim dominant

Hi ha països que hi ha dictadura i persegueixen els que tenen idees contràries  i han d’emigrar per la política del seu país.

Tenir part de la família ja migrada

Hi ha gent que té quasi tota la família emigrant  pels factors esmentats anteriorment i que ja són a altres països per millorar la seva qualitat de vida. Llavors la gent es reuneix amb la família ja migrada.

 Corrupció

Quan en un país sense gaires recursos la política o les persones que controlen les ajudes que els hi envien, de manera il·legal se les queden  i llavors la gent que no els arriba l’ajuda no va bé d’economia i els altres es queden amb el doble de benefici propi.

L’estat ha destinat més de dotze milions d’euros a finançar organitzacions que s’encarreguen d’aquest acolliment. Els objectius de les ONG són ajudar els immigrants a integrar-se en la societat d'acollida i facilitar el seu accés a serveis socials.

La Creu roja Treballa en diversos àmbits d’actuació, entre els quals hi ha l’ajuda a la immigració i el salvament marítim. Entre els seus objectius hi ha la integració social i laboral dels immigrants a partir de tres grans línies de treball: l’assessorament als immigrants, la conscienciació social i la formació.

http://www.creuroja.org/cat/fhome.htm

Des del nostre punt de vista ens sembla que els immigrants tenen tot el dret a poder viure com les altres persones, sense passar gana ni set i millorar la qualitat de vida en el lloc on habiten.