dimecres, 13 de maig del 2009

IMMIGRANTS DE ROMANIA

IMMIGRANTS ROMANESOS
Andrea Iacob i Anda Maria Stana
2n ESO
Molts immigrants romanesos treballen per tot el món. Hi han molts immigrants romanesos que treballen per tot el món. Quan arribes en un país estranger és molt difícil de trobar feina perquè hi ha un problema amb la llengua.

El transport: de Romania no es pot arribar pel mar però es pot arribar amb l’avió, l’autocar amb cotxe ......etc. Quan arribes en un país estranger el primer què s’ha de fer és buscar una casa i després s’ha de trobar feina.

Quan vas a un altre país a treballar primer hi va un membre de la família i després vénen els altres membres de la família com hi han ara aquí molts immigrants amb la família.

Els romanesos ocupen el tercer lloc en el nombre d'immigrants a Espanya

Actualment, els romanesos representen el 9,3% del total de treballadors estrangers registrats en la Seguretat Social dels quals la major part (93,7%) treballen per compte d'altri. Per sectors d'activitat, destaquen els serveis (36,7% en relació al conjunt dels treballadors estrangers), l'agricultura (24,9%) i la construcció (29,7%) són els que més treballadors romanesos absorbeixen.  

Amb la recent entrada de Romania a la Unió Europea les possibilitats de treball per al col·lectiu romanès es veuen reforçades, perquè facilitarà la seva integració laboral i social sense necessitat renunciar a la seva nacionalitat d'origen.

Els romanesos s'han convertit en el col·lectiu d'immigrants més nombrós d'Espanya. Segons el padró de 2008, els romanesos que viuen i treballen a Espanya sumen ja 728.967, gairebé sis-cents mil més que en 2003; això els situa per davant de marroquins (644.688) i equatorians (420.110).
Conclusions 

En aquest tema nosaltres hem vist quants immigrants hi han per tot el món sobre tot a Espanya, hem vist com treballen, com viuen i com arriben d’un país a un altre. Nosaltres tenim una mica d’experiència perquè som immigrants i per això sabem com es treballa, com es viu i altres coses en un país estranger. Nosaltres ho sabem perquè hem vist alguna gent com ha arribat aquí no ha trobat un lloc per treballar i no tenia diners i era molt difícil viure en un país estranger.

Webs consultades :

www.google.com