dilluns, 4 de maig del 2009

ELS IMMIGRANTS ARRIBEN A ESPANYA

Aina Roqué Maydeu, Berta Sala Serra i Anna Rovira Font

2n ESO

La immigració a Espanya ha existit sempre però des de l’any 1990 ha anat augmentant.

Molts immigrants intenten entrar al nostre país, fent-se passar com a turistes, i així quedar-se de manera il·legal a Catalunya o Espanya. Però als aeroports han detectat aquests “immigrants camuflats” i és per això que el Ministeri d’Interior ha fet tornar al seu país uns 13.500 immigrants.

Aquesta és una manera factible per als immigrants de poder-se quedar de manera il·legal però també és injust perquè moltes persones que realment eren turistes els han fet tornar al seu país d’origen.

La població immigrant es concentra en les zones del país on hi ha més feina, en el cas d’Espanya, Madrid, Llevant, Andalusia, les illes Balears i Canàries  és on hi ha més immigració. En canvi on n’hi ha menys és a Extremadura, Astúries, Galícia, País Basc, Castella i Lleó i Cantàbria.

La immigració d’ Espanya és molt variada, i prové de països molt propers al nostre. Sobretot del Nord d’Àfrica, l’Europa no comunitària, però també vénen d’altres indrets més allunyats l’Àfrica subsahariana, l’Extrem d’Orient, el subcontinent indi i Filipines.

Molts dels immigrants arriben en avió o per mar, però també n’hi han que passen camuflats en els portaequipatges dels cotxes, o a sota als motors. 

La majoria dels immigrants que arriben amb pasteres estan malalts o quasi morts de gana, d’altres es moren durant el trajecte, això és a causa de la fam que hi ha en els seus països d’origen i també per la duresa de la travessia. Per això en arribar aquí, el primer que necessiten és ajuda mèdica i sobretot menjar.

N’hi ha alguns que aprofiten per portar droga cap  al nostre país, això fa que augmenti la delinqüència. 

Fent aquest treball ens hem adonat que en els últims anys han arribat molts immigrants al nostre país, creiem que s’hauria de controlar més, i només deixar quedar aquelles persones que realment ho necessiten. Així possiblement disminuiria la delinqüència. És veritat que tenen el mateix dret que nosaltres de viure aquí però ja que vénen que s’haurien d’adaptar a la nostra cultura i a la nostra societat.  Ja sabem que al principi quan arriben és complicat però després d’un temps de ser aquí se’ls hauria de tractar igual que a nosaltres.