dimarts, 2 de juny del 2009

ARRIBADA DE PASTERES

Arribada de pasteres
Pol Casellas, Jordi Burgaya i Nil Escarrà. 2n ESO
L'emigració humana és marxar del lloc d'origen a un altre ( pot ser a escala nacional o internacional). El dia internacional de l'emigració és el 18 de desembre. Es distingeix del turisme perquè l'emigració suposa fixar la residència en un altre indret, encara que sigui amb previsió temporal.
Les raons que empenyen a les persones a emigrar dels seus països acostumen a ser complexes i diverses i es distingeixen de les causes immediates que precipiten la decisió de deixar el país. Actualment, els països que registren més emigració acostumen a ser els pertanyents al denominat Tercer Món. Alguns d'ells reben una font d'ingressos important de les remeses que envien els emigrats als seus familiars.
Últimament, estan arribant moltes pasteres pel Mediterrani
Drames per terra, mar i aire. Dobles fons en els cotxes, camuflats en la càrrega d'un camió, 'falsos turistes' ... La desesperació empeny als immigrants a cercar qualsevol escletxa per arribar a Espanya.
Arriben moltes pasteres, i cap d’elles és segura, n’hi ha que pateixen avaria de motor i es perden, n’hi ha que es xafen i s’enfonsen, n’hi ha que el patró els fa fora, i lògicament, també hi ha un tant per cent, que arriben, però un cop arriben, no vol dir que estiguin aquí ja, després, han d’esquivar la policia...
Molts immigrants moren en pastera degut a la mala mar d’aquest últims dies.
Aquesta és la història d’una pastera tràgica.
Aquí s’observa com els immigrants són al mar, prop de la costa.
Després pot observar-se com la pastera naufraga i els immigrants han d’agafar salvavides perquè la gran majoria no saben nedar.
En la imatge impactant es veu com algun dels immigrants d’aquesta pastera no ha sobreviscut, i s’observa l’equip de rescat trobant el seu cos.
Al cap d’uns dies aquest immigrant és enterrat a un cementiri, la seva làpida, nomès diu “inmigrante 9 24/diciembre/2004” això significa que aquests immigrants són enterrats sense cap reconeixement, i la seva família, mai no rebrà notícies seves, perquè aquest cadàver mai no s’ha identificat.
Nosaltres pesem que tot això de la immigració en pasteres és una mica trist, i a més, a més, la gran majoria de casos de pasteres, no arriben a destinació i moren molts emigrants, que emigren del seu país natal, i mai no arriben a la seva destinació i, si hi arriben, els pot agafar la policia, i tornar-los al seu país. En el cas que arribessin vius, i no els agafés la policia, la vida que tenen a un altre país és molt trista i pobra.